ΑΡΧΙΚΗ | INTERNET | ΙΣΤΟΡΙΑ | ΑΡΘΡΑ | ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΝΕΑ
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Περιήγηση και ασφαλής περιήγηση στο ίντερνετ

 

Περιήγηση στο ίντερνετ

Η Περιήγηση στο ίντερνετ είναι πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία, είτε ψάχνουμε για κάτι συγκεκριμένο, είτε απλά ακολουθούμε συνδέσμους από ιστοχώρο σε ιστοχώρο κάνοντας κλίκ σε κάτι που μας τραβάει τη προσοχή και είναι σχετικό με τα ενδιαφέροντά μας.

Ο όγκος των πληροφοριών που υπάρχουν διαθέσιμες στο ίντερνετ μπορούν να σε κάνουν να αποροφηθείς για ώρες. Είναι σαν να βρίσκεσε σε μια τεράστια βιβλιοθήκη και κοιτάς τους τίτλους στις ράχες των βιβλίων και θέλεις να διαβάσεις κι αυτό να διαβάσεις και το άλλο...

Η περιήγηση στο ίντερνετ ασφαλώς και κρύβει κάποιους κινδύνους ειδικά για τα παιδιά, γιαυτό πρέπει να λαμβάνονται κάποια προστατευτικά μέτρα κατά την χρήση των υπολογιστών που είναι συνδεδεμένοι στο ίντερνετ κατά την περιήγηση και πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Μερικά μέτρα προστασίας που προτείνει η ελληνική αστυνομία είναι:

Συμβουλές Προστασίας

Μέτρα προφύλαξης για ασφαλή περιήγηση στο Ίντερνετ

Αποφύγετε να δίνετε προσωπικά δεδομένα ή αντικειμενικές πληροφορίες για το άτομό σας που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.


Χωρίς να ασκούν αυστηρό έλεγχο, οι γονείς οφείλουν, να ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά χρησιμοποιούν το Ίντερνετ.


Για το σκοπό αυτό ελέγξετε τι κάνουν τα παιδιά σας όταν είναι συνδεδεμένα στο Ίντερνετ και ποια είναι τα ενδιαφέροντά τους.


Μεταδώστε τους το ενδιαφέρον σας για εκείνο που μαθαίνουν στο Ίντερνετ και στην περίπτωση που είναι καλύτεροι χρήστες, ζητήστε τους να σας μάθουν πως λειτουργεί.


Τοποθετήστε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σ΄ ένα χώρο όπου υπάρχει κοινή πρόσβαση και όχι στο δωμάτιο των παιδιών και κάντε τη χρήση του Ίντερνετ μια οικογενειακή δραστηριότητα ή χρησιμοποιήστε τον μαζί με τα παιδιά σας.


Διδάξτε τους να μην δίνουν προσωπικές πληροφορίες (επίθετο, όνομα, ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, οικογενειακό εισόδημα ακόμα και ωράριο σχολείου, ονόματα φίλων κ.λ.π.) και να μην χρησιμοποιούν την πιστωτική σας κάρτα, χωρίς την άδειά σας.


Διδάξτε τα παιδιά σας να μην δέχονται ποτέ να συναντηθούν προσωπικά με άτομα που έχουν γνωριστεί στο διαδίκτυο, εξηγώντας τους ότι οι άγνωστοι με τους οποίους συναντώνται με αυτόν τον τρόπο μπορεί να είναι επικίνδυνοι όσο εκείνοι τους οποίους συναντά κανείς στο δρόμο.


Πείτε τους να μην απαντούν όταν δέχονται χυδαία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ταυτόχρονα εξηγήστε τους ποιοι είναι οι κανόνες της σωστής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο, θυμίζοντάς τους να μην χρησιμοποιούν χυδαίο λεξιλόγιο και να συμπεριφέρονται σωστά.


Μπορείτε να προσφύγετε στα λεγόμενα «φίλτρα» που είναι ειδικά προϊόντα λογισμικού, με σκοπό την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε μη επιθυμητές θέσεις sites (βία, πορνογραφία κ.λ.π.).


Τα φίλτρα μπορούν να ενεργοποιηθούν εισάγοντας λέξεις κλειδιά ή ένα προεπιλεγμένο κατάλογο θέσεων προς αποφυγή. Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε αυτό το είδος λογισμικού, είναι απαραίτητο να ελέγξετε περιοδικά εάν λειτουργεί σωστά και φυσικά να ελέγχετε τη λέξη κλειδί.

Θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε ότι στην περιήγηση στο ίντερνετ χρειαζόμαστε απαραίτητα κάποιο πρόγραμμα antivirus και antispyware. Πρόγραμμα που θα μας προστατεύσει από την εγκατάσταση στον υπολογιστή μας κακόβουλων προγραμμάτων που μπορούν είτε να κάνουν κακό στον εξοπλισμό μας είτε να εγκαταστήσουν προγράμματα υποκλοπής δεδομένων ή προγράμματα που μπορούν να χρεώσουν υπέρμετρα τον τηλεφωνικό μας λογαριασμό. Ειδικά για αυτό το τελευταίο, ριζική λύση μια σύνδεση adsl που θα μας απαλλάξει μια για πάντα από αυτό το φόβο.

Καλή σας περιήγηση στο κόσμο του ίντερνετ!

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣ ΤΟ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

2005-2007 © INTERNETINFO .GR