ίντερνετ info.gr Τα πάντα για το ίντερνετ ή διαδίκτυο αν το προτιμάτε έτσι.
 ΑΡΧΙΚΗ | INTERNET | ΙΣΤΟΡΙΑ | ΑΡΘΡΑ | ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΝΕΑ

Free e-mail! Hotmail!

HOTMAIL!

 

Το πρώτο εμπορικό σήμα του Hotmail

Hotmail

 

 

Link

Msn hotmail

 

internet - ιστορία

Η ιστορία του ίντερνετ

Free e-mail! Hotmail!

Το hotmail που άλλαξε το τοπίο στις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ιδρύθηκε το 1995 από τους Jack Smith και τον Sabeer Bhatia. Η εξαιρετική ιδέα ήταν ότι απελευθέρωνε τον χρήστη του internet από τους προμηθευτές των συνδέσεων, με ένα δωρεάν e-mail, προσβάσιμο από οποιονδήποτε υπολογιστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Το hotmail έκανε το εμπορικό του ντεπούτο στις 4 Ιουλίου που γιορτάζεται η ημέρα της ανεξαρτησίας στην Αμερική, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υπογραμμίσει αυτήν ακριβώς την απελευθέρωση. Το όνομα απασχόλησε τον Sabeer Bhatia. Και κατέληξε στο hotmail συμπεριλαμβάνοντας τα γράμματα html που είναι η γλώσσα κώδικα με την οποία κατασκευάζονται οι ιστοσελίδες για το ίντερνετ.

 

To hotmail ήταν μια γρήγορη εμπορική επιτυχία και πολύ γρήγορα τράβηξε πάνω του την προσοχή των μεγάλων εταιριών του Interner όταν έφτασε να έχει 22 εκατομμύρια χρήστες και καινούργιοι γράφονταν με τρελούς ρυθμούς της τάξης των 125 χιλιάδων την μέρα. Ακριβώς στο τέλος εκείνης τηs περιόδου, δύο χρόνια μετά την αρχική ιδέα, η εταιρεία εξαγοράστηκε από την Microsoft η οποία την ενέταξε στις υπηρεσίες του MSN. Αναφορές από μεγάλες εταιρείες ανάλυσης του internet σημειώνουν ότι το hotmail είχε κατακτήσει τον Ιούλιο του 2005, πάνω από το 35 % της αγοράς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παγκοσμίως.

Σήμερα παρόλο τον ισχυρό ανταγωνισμό από δωρεάν αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων εταιριών (πχ GMAIL) το Hotmail φαίνεται να κρατάει ακόμη τα σκήπτρα στη παγκόσμια κοινότητα των χρηστών του ίντερνετ.

FREE E-MAIL! HOTMAIL!

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣ ΤΟ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

2005-2008 © INTERNETINFO .GR