ίντερνετ info.gr Τα πάντα για το ίντερνετ ή διαδίκτυο αν το προτιμάτε έτσι.
 ΑΡΧΙΚΗ | INTERNET | ΙΣΤΟΡΙΑ | ΑΡΘΡΑ | ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΝΕΑ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 

 

 

 

internet - ιστορία

Η ιστορία του ίντερνετ

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ - TIMELINE

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

1959. Η Σοβιετική ένωση βάζει σε τροχιά τον Sputnik, τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο. Αυτή η τόσο σημαντική τεχνολογική εξέλιξη σε μια εποχή έντονου ανταγωνισμού των δύο υπερδυνάμεων, ενεργοποιεί την Αμερικάνικη κυβέρνηση και ιδρύει την ARPA (Advanced Research Projects Agency).Με σκοπό την προώθηση της έρευνας της υψηλής τεχνολογίας και τις εφαρμογές της για στρατιωτικούς σκοπούς.

1959. Η ARPA αναθέτει την δημιουργία του ARPANET στην BBN.

1960. Κατασκευάζεται το πρώτο δίκτυο που συνδέει καλωδιακά με ταχύτητα 50 Kbps τα πανεπιστήμια, της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, SRI (στο Στάνφορντ), της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα και της Γιούτα.

1972.Δημιουργήτε το πρώτο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Ray Tomlinson της BBN. Η ARPA μετονομάζεται σε DARPA. Το ARPANET χρησιμοποιούσε αυτήν την περίοδο το πρωτόκολλο ελέγχου δικτύων NCP για την μεταφορά αρχείων.

1973. Ξεκίνησε η ανάπτυξη του πρωτοκόλλου που αργότερα θα ονομαστεί TCP/IP από την ομάδα των Vinton Cerf από το Stanford και του Bob Kahn από το DARPA.

1974. Πρώτη χρήση της λέξης internet από τους Vinton Cerf και Bob Kahn σε ένα έγγραφο για το πρωτόκολλο ελέγχου μετάδοσης (TCP).

1976. Ο Dr. Robert M. Metcalfe αναπτύσει το Ethernet, το οποίο επιτρέπει την ταχύτατη μεταφορά δεδομένων σε σύνδεση με ομοαξονικό καλώδιο .

1980. Ο Steve Bellovin φοιτητής στο πανεπιστήμιο της βόρειας Καρολίνας, μαζί και τους προγραμματιστές Tom Truscott και Jim Ellis δημιουργούν το USENET. H IBM δημιουργεί το BITNET.

1981. Το National Science Foundation φτιάχνει τον κορμό του δικτύου CSNET με ταχύτητες 56 Kbps για οργανισμούς που δεν ήταν συνδεδεμένοι στο ARPANET. Ο Vinton Cerf προτείνει ένα σχέδιο για μια διαδύνδεση ανάμεσα στα δίκτυα CSNET και ARPANET.

1983. Ιδρύεται το Internet Activities Board (IAB).Το ARPANET υιοθετεί το πρωτόκολλο TCP/IP που γίνεται έτσι το κύριο πρωτόκολλο επικοινωνίας στο internet αντικαθιστώντας το NCP. Το πανεπιστήμιο του Wisconsin δημιουργεί το Domain Name System (DNS) που κάνει τη ζωή των χρηστών πιο εύκολη γιατί δεν χρειάζεται πια να θυμούνται αριθμούς IP.

Συνεχίζεται...

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣ ΤΟ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

2005-2007 © INTERNETINFO .GR