ίντερνετ info.gr Τα πάντα για το ίντερνετ ή διαδίκτυο αν το προτιμάτε έτσι.
 ΑΡΧΙΚΗ | INTERNET | ΙΣΤΟΡΙΑ | ΑΡΘΡΑ | ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΝΕΑ

Yahoo! Το πρώτο των πρώτων!

ΥΑΗΟΟ!

 

 

Link

www.yahoo.com

 

 

 

 

internet - ιστορία

Η ιστορία του ίντερνετ

Yahoo! Το πρώτο των πρώτων!

Το πασίγνωστο Yahoo ξεκίνησε σαν το hobby δυο μεταπτυχιακών σπουδαστών στην πανεπιστημιούπολη του Stanford. O David Filo and o Jerry Yang υποψήφιοι διδάκτορες της ηλεκτρικής μηχανολογίας, ξεκίνησαν το website "Jerry and David's Guide to the World Wide Web" σαν μια καταγραφή των προσωπικών ενδιαφερόντων τους στο Internet. Ο κατάλογος μεγάλωνε μέρα με την μέρα οι κατηγορίες έγιναν υποκατηγορίες και εκείνες με την σειρά τους άλλες υποκατηγορίες. Σε λίγο καιρό ο χρόνος που διέθεταν για τον κατάλογο με τα αγαπημένα links ήταν πολύ περισσότερος από τον χρόνο που διέθεταν στο μεταπτυχιακό τους. Ο φήμη του καταλόγου τους εξαπλωνόταν και γινόταν όλο και πιο γνωστός στους κύκλους του πανεπιστημίου στην αρχή και στον κόσμο του ίντερνετ αργότερα. Όταν το website τους γιόρτασε το 1000000 hits ήρθε η ώρα των επενδυτών, που με αρχικό κεφάλαιο 2 εκατομμύρια δολάρια συνετέλεσαν στην δημιουργία του Yahoo που έμαθε στον κόσμο τι σημαίνει portal, και βρίσκεται στην πρώτη θέση επισκεψιμότητας στον κόσμο, από τότε μέχρι σήμερα.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ YAHOO TO 1996

Η πρώτη διευθυντική ομάδα υπό την εποπτεία του Jerry και του David ήταν οι Tim Koogle ως chief executive officer και τον Jeffrey Mallett, ως chief operating officer. Σήμερα το Yahoo είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο portal με υπηρεσίες που χρησιμοποιούν πάνω από 345 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο το κόσμο κάθε μήνα.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ YAHOO TO 2005

Η ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ YAHOO TO 2007

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣ ΤΟ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

2005-2007 © INTERNETINFO .GR