ίντερνετ info.gr Τα πάντα για το ίντερνετ ή διαδίκτυο αν το προτιμάτε έτσι.
 ΑΡΧΙΚΗ | ΙΝΤΕΡΝΕΤ | ΙΣΤΟΡΙΑ | ΑΡΘΡΑ | ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΝΕΑ
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ

ALEXA

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΜΠΑΡΑ ΤΗΣ ALEXA

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΤΗΣ ALEXA!

 

LINKS

www.alexa.com

 

alexa internet

H alexa ξεκίνησε την λειτουργία της το 1995 με σκοπό να δημιουργήσει ένα τρόπο αρχειοθέτησης και περιήγησης που να βελτιώνεται με τη συμμετοχή των χρηστών του internet. Τον Σεπτέμβριο του 1997 η alexa διέθεσε την πρώτη μπάρα (alexa toolbar 1.0). To 1998 και το 1999 η μπάρα της alexa ενσωματώθηκε στους browsers netscape και internet explorer ενώ είχε ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια downloads. To 1999 η alexa εξαγοράστηκε από την amazon.com. To 2000 η καινούργια μπάρα της alexa (alexa toolbar 5.0) ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια downloads. H alexa συνέχισε σε κάθε έκδοσης της να προσφέρει ξεχωριστές υπηρεσίες. Το 2002 η alexa συνεργάστηκε με το google και η συνεργασία συνεχίζεται.
Όπως κάθε επιτυχημένη ιδέα η alexa έχει κατασυκοφαντηθεί. Έχει κατηγορηθεί σαν spyware πρόγραμμα και έτσι αντιμετωπίζεται από μερικά antispyware. Όμως παρόλα αυτά η alexa δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβει σε έναν υπολογιστή κατά λάθος και πάντα χρειάζεται την πλήρη κατανόηση και αποδοχή του χρήστη. Από την άλλη εκτός από τις πολλές και χρήσιμες υπηρεσίες της η alexa είναι αυτή τη στιγμή ο πιο αξιόπιστος μετρητής επισκεψιμότητας του internet. Και μας δίνει ένα σημαντικό δείγμα, παρόλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα, δεν υπάρχει κάποια άλλη υπηρεσία που να μας δίνει έστω μια ιδέα για το πόσο δημοφιλές είναι ένα website.

Δείτε τα καλύτερα ελληνικά websites σύμφωνα με την alexa σε μια πολύ ωραία εφαρμογή από το korinthorama.gr

TOP GR WEBSITES

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣ ΤΟ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

2005-2007 © INTERNETINFO .GR