ιντερνετ
 ΑΡΧΙΚΗ | INTERNET | ΙΣΤΟΡΙΑ | ΑΡΘΡΑ | ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΝΕΑ
3

ΑΚΡΙΒΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 

 

 

 

 

www.internetinfo.gr

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ/ΜΑΣ/ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

"Το ακριβότερο Internet της Ευρώπης... ακόμα πιο ακριβό! 17/11/2005

Από τον επόμενο μήνα ο ΟΤΕ προχωρά σε αύξηση, των ήδη υψηλών, χρεώσεων για τις Internet κλήσεις που γίνονται μέσω Ενιαίου Πανελλαδικού Αριθμού Κλήσης (ΕΠΑΚ) δηλαδή στις dial-up συνδέσεις.
Η πρώτη σημαντική αλλαγή είναι ότι θα καταργηθούν οι μειωμένες τιμές που ίσχυαν για τις βραδυνές ώρες και για τα Σαββατοκύριακα και πλέον θα υπάρχει μία ενιαία χρέωση. Η χρέωση αυτή θα είναι 1 μονάδα κάθε 156 δευτερόλεπτα αντί για 1 μονάδα κάθε 266 δευτερόλεπτα που ισχύει σήμερα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για κάθε μία ώρα χρήσης Internet η χρέωση θα είναι 23 μονάδες αντί για 13 μονάδες που προβλέπει η υπάρχουσα τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Και για να μιλήσουμε στη γλώσσα του...ευρώ, κάθε ώρα σύνδεσης στο Διαδίκτυο θα κοστίζει 60 λεπτά αντί των 34 λεπτών που έπρεπε να πληρώσει ο χρήστης έως τώρα, δηλαδή μιλάμε για μία αύξηση της τάξης του 80%!
Τα επιχειρήματα του ΟΤΕ είναι ότι οι σημερινές χρεώσεις έχουν παραμείνει σταθερές από το 1999 και ότι είναι ευκαιρία να προωθηθούν οι συνδέσεις ADSL. Βέβαια οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν σκέφτηκαν ότι το ελληνικό κοινό δεν έχει ακόμα εξοικειωθεί με τις απλές συνδέσεις και δεν είναι έτοιμο να μεταπηδήσει σε κάτι πιο εξελιγμένο. Επιπλέον το ADSL δεν καλύπτει όλη την ελληνική επικράτεια και προσφέρεται μόνο για τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Οι νέες τιμές έχουν ήδη εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 Δεκεμβρίου 2005."

Αυτή η είδηση έκανε τον γύρο των μέσων ενημέρωσης και του ελληνικού internet και ξάφνιασε πολλούς. Εμένα πάντως δεν με ξάφνιασε. Ήδη πριν μερικές μέρες στο κείμενο των εγκαινίων του internetinfo.gr έγραφα "Εκτός από τις πολύβουες εξαγγελίες για φθηνό ίντερνετ (χωρίς αντίκρυσμα)...". Όταν στη Σαουδική Αραβία το internet είναι δωρεάν για όλους (με τις σχετικές απαγορεύσεις και φίλτρα μη χάσουν και οι εξουσίες το στυλ τους). Όταν στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες οι απλές συνδέσεις είναι δωρεάν, ενώ στην Ελλάδα ακριβαίνουν οι απλές συνδέσεις, τι σημαίνει; Όταν σε σπρώχνουν μεν σε συνδέσεις adsl, αλλά χωρίς να υπάρχει σωστό δίκτυο και πληρώνεις πανάκριβα αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες, τι σημαίνει; Όταν για δυο χρόνια πληρώνω adsl 384 αλλά ποτέ δεν καταφέρνει να συνδεθεί με ταχύτητα πάνω από 200, τι σημαίνει; Όταν κάνω αναβάθμιση σε 512 και μου λένε ότι θα γίνει η αλλαγή με ένα κενό 2 ωρών αλλά μένω δυο μέρες χωρίς Internet, τι σημαίνει; Για μένα το μόνο που σημαίνει είναι ότι θέλουν να μας τα πάρουν. Όλοι! Ο ΟΤΕ, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση. Καρφάκι δεν τους καίγεται για το Internet και για τους νέους έλληνες, (για τους ηλικιωμένους είμαστε βέβαιοι με τις συντάξεις και την περίθαλψη που τους προσφέρουν). Καρφί δεν τους καίγεται για τις νέες τεχνολογίες, (εκτος αν πρόκειται για καμιά προμήθεια με τεράστια μίζα), για την ανταγωνιστικότητα, για την ανάπτυξη, για τη γνώση, κάτι μου λέει ότι η μόνη τους σχέση με το Internet (αν έχουν κάποια), είναι τα τσοντοsite και γιαυτό όπου ακούσεις να μιλάνε για ίντερνετ στα μέσα ενημερώσης σε αυτό αναφέρονται.

Διαβάστε και το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τις νέες τεχνολογίες έτσι για το χαμόγελο!

11/2005

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣ ΤΟ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

2005-2007 © INTERNETINFO .GR