ιντερνετ
 ΑΡΧΙΚΗ | INTERNET | ΙΣΤΟΡΙΑ | ΑΡΘΡΑ | ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΝΕΑ
8

SPAM E-MAIL: Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!

 

 

 

www.internetinfo.gr

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ/ΜΑΣ/ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

SPAM E-MAIL: Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!

Η αλληλογραφία μου άρεσε πάντα. Θεωρώ ότι η ηλεκτρονική αλληλογραφία μέσω e-mail είναι πραγματική επανάσταση για την ανθρώπινη επικοινωνία για κάθε σκοπό. Αν σκεφτεί κάποιος μόνο την οικονομία σε χαρτί ( δηλαδή σε δέντρα) που κάνουμε σαν ανθρωπότητα δεν χρειάζεται να εξετάσουμε άλλες παραμέτρους. Μόνο και μόνο γιαυτό το λόγο δεν στέλνω ποτέ fax και ακούγομαι κάπως περίεργος αν κάποιος που διαθέτει e-mail, μου λέει να του στείλω fax. Όμως τι σου είναι αυτός ο άνθρωπος! Μόλις ανακαλύψει κάτι καλό, αμέσως θα βρει και μια χρήση που θα του κάνει τη ζωή δύσκολη. Και αυτό έγινε με τα spam διαφημιστικά e-mail. Spam μπορούμε να θεωρήσουμε γενικά τα e-mail που ο παραλήπτης δεν επιθυμεί να λαμβάνει, ή είναι αντίθετα με τους σκοπούς που ο παραλήπτης έχει διαθέσει το e-mail του.


Στις αρχές γελούσα με τα διαφημιστικά e-mail που διαφήμιζαν αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες τα περισσότερα από εταιρίες του εξωτερικού. Όμως περνώντας τα χρόνια ο όγκος των spam e-mail άρχισε να γίνεται εκνευριστικός και το σημαντικότερο να στοιχίζει σε χαμένο χρόνο που χρειάζονταν για τη διαγραφή τους. Και αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Εκατομμύρια εργατοώρες χάνονται από εργαζόμενους που διαγράφουν καθημερινά από τα mail box τους τα ανεπιθύμητα e-mail.
Μια από τις πρώτες αντιδράσεις σε αυτή τη μάστιγα ήταν να δημιουργηθούν ειδικά προγράμματα που να διαγράφουν αυτόματα τα spam e-mail στους mail servers. Αλλά όσο έξυπνο και παραμετροποιημένο να είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα, πάντα υπάρχει πιθανότητα να διαγράψει και χρήσιμα e-mail. Πολλοί άνθρωποι ακολούθησαν την τακτική να αλλάζουν συχνά το e-mail τους, αλλά κι αυτό δεν έλυσε το πρόβλημα. Δημιουργήθηκαν διεθνείς βάσεις δεδομένων που μπλόκαραν τους αποστολείς των spam μέσω IP διευθύνσεων αλλά και αυτό δεν είναι λύση γιατί τις περισσότερες φορές μπλοκάρονται και IP κοινής χρήσης και οι υπόλοιποι χρήστες δεν φταίνε τίποτε. Χώρια που η spam διαφήμιση είναι μια βιομηχανία εκατομμυρίων και μπορεί να αλλάζει συνεχώς mail servers και IP διευθύνσεις. Επειδή τώρα τελευταία λαμβάνω πολλά spam e-mail από ελληνικές εταιρίες και μάλιστα σοβαρές. ( Το πιθανότερο είναι ότι κάποια ανήθικη εταιρεία τους έχει πάρει χρήματα για e-mail marketing, χωρίς όμως να τους τα εξηγήσει όλα αυτά). Αποφάσισα τουλάχιστον για τους Έλληνες που στέλνουνε spam e-mail να ακολουθήσω άλλη τακτική. Τη δημόσια αποκάλυψη και καταγραφή τους (αλλιώς κράξιμο) μήπως και αυτό βοηθήσει να αλλάξουν στάση. Το www.internetinfo.gr θα δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που θα καταγράφει τις εταιρίες μικρές ή μεγάλες που στέλνουν spam email σε e-mail λογαριασμούς που τους έχουν αποκτήσει σίγουρα με δόλιους τρόπους. Ένα συγνώμη θα είναι αρκετό για μένα να τους διαγράψω από τη λίστα και ελπίζω το φαινόμενο τουλάχιστον για τις ελληνικές εταιρίες να μη διογκωθεί περισσότερο.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤEΛΝΟΥΝ SPAM E-MAIL

Τι είδους είναι τα spam e-mail;
Διαφημιστικά e-mail από εταιρίες που διαφημίζουν, πορνογραφικό περιεχόμενο, αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα σχετιζόμενα με τη σεξουαλική δραστηριότητα. E-mail που ζητάνε με δόλιους σκοπούς προσωπικά δεδομένα και χρήματα, προφασιζόμενα ότι θα σας προσφέρουν, θέσεις εργασίας, χρήματα, δάνεια, ευκαιρίες απασχόλησής. Συστήματα, μεθόδους, e-books, εκπαίδευση, εύκολου πλουτισμού. Επίσης υπάρχουν πολλά e-mail με ιούς ή trojan, πολλά από τα οποία φαίνονται σαν να έρχονται από γνωστές σας διευθύνσεις, ( έχει έρθει email που φαινόταν ότι το είχα στείλει εγώ στον εαυτό μου, μια προσεκτική ματιά στις ιδιότητες έδειξε ότι ήταν ένα ψεύτικο e-mail σταλμένο από κάποιον άλλο). Σε όλα αυτά τα e-mail να είστε προσεκτικοί και πάρα μα πάρα πολύ δύσπιστοι.

4/2006

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣ ΤΟ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

2005/6 © INTERNETINFO .GR